Zakres tematyczny
Program obejmuje 10 przedmiotów dotyczących tematyki studiów oraz konsultacje. Razem są to 152 godziny zajęć.
Do kogo adresowane są studia podyplomowe
Studia przeznaczone są dla osób zajmujących się zawodowo zagadnieniami jakości w przedsiębiorstwach, osób ubiegających się o certyfikat audytora wewnętrznego zintegrowanych systemów zarządzania (jakość, środowisko, BHP), audytora wewnętrznego systemu bezpieczeństwa informacji oraz pełnomocnika ZSZ, a w module specjalistycznym certyfikatu audytora wewnętrznego systemów bezpieczeństwa żywności i audytora wewnętrznego HACCP.
Kierownik studiów podyplomowych
dr inż. Jan Sas, tel.: +48 12 617 42 55, e-mail: jsas@zarz.agh.edu.pl
Organizator studiów podyplomowych
Wydział Zarządzania
Osoba do kontaktu
Katarzyna Książko, tel.: +48 12 617 43 01, telefon komórkowy: +48 603 580 161, e-mail: kksiazko@zarz.agh.edu.pl
Zobacz pełny opis studiów podyplomowych
Moduły do wyboru
|
Lectures:
32
Auditorium classes:
32
|
15
|
Exam
|
O |
Uczestnik wybiera jeden z modułów: moduł podstawowy lub moduł specjalistyczny
|
Moduł podstawowy
|
Lectures:
32
Auditorium classes:
32
|
15
|
Exam
|
W |
Uczestnik wybiera wszystkie przedmioty z grupy
|
System zarządzania jakością wg ISO 9001
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
4
|
Exam
|
O |
Zarządzanie środowiskowe wg ISO 14001
|
Lectures:
8
|
2
|
Exam
|
O |
System zarządzania BHP wg ISO 45001
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
4
|
Exam
|
O |
Audity zintegrowanych systemów zarządzania
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
16
|
5
|
Exam
|
O |
Moduł specjalistyczny
|
Lectures:
40
Auditorium classes:
40
|
17
|
Exam
|
W |
Uczestnik wybiera wszystkie przedmioty z grupy
|
System zarządzania jakością wg ISO 9001
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
4
|
Exam
|
O |
System HACCP wg Codex Alimentarius
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
3
|
Exam
|
O |
Certyfikacja wyrobów - łańcuch produkcji żywności
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
4
|
Exam
|
O |
System zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 2200
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
3
|
Exam
|
O |
Audity wewnętrzne w systemie HACCP i systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
3
|
Exam
|
O |
Moduły do wyboru
|
Lectures:
64
Auditorium classes:
8
|
15
|
Completing the classes
|
O |
Uczestnik wybiera jeden z modułów: moduł podstawowy lub moduł specjalistyczny, taki sam, jaki wybrał w semestrze I
|
Moduł podstawowy
|
Lectures:
64
Auditorium classes:
8
|
15
|
Completing the classes
|
W |
Uczestnik wybiera wszystkie przedmioty z grupy
|
Zarządzanie bezpieczeństwem informacji wg ISO 27001
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
4
|
Exam
|
O |
Rachunek kosztów jakości
|
Lectures:
16
|
3
|
Completing the classes
|
O |
Wybrane narzędzia i metody zarządzania jakością
|
Lectures:
16
|
4
|
Completing the classes
|
O |
TQM – kompleksowe zarządzanie jakością
|
Lectures:
16
|
2
|
Completing the classes
|
O |
Zarządzanie ryzykiem w systemach zarządzania
|
Lectures:
8
|
2
|
Completing the classes
|
O |
Moduł specjalistyczny
|
Lectures:
64
Auditorium classes:
8
|
13
|
Completing the classes
|
W |
Uczestnik wybiera wszystkie przedmioty z grupy
|
Rola pełnomocnika w systemie bezpieczeństwa żywności
|
Lectures:
8
Auditorium classes:
8
|
2
|
Exam
|
O |
Rachunek kosztów jakości
|
Lectures:
16
|
3
|
Completing the classes
|
O |
Wybrane narzędzia i metody zarządzania jakością
|
Lectures:
16
|
4
|
Completing the classes
|
O |
TQM – kompleksowe zarządzanie jakością
|
Lectures:
16
|
2
|
Completing the classes
|
O |
Zarządzanie ryzykiem w systemach zarządzania
|
Lectures:
8
|
2
|
Completing the classes
|
O |